Acreditări & Standarde de Calitate

Acreditări & Standarde de Calitate

Produsele DULCOFRUCT respectă normele HACCP, fabrica noastră este autorizată DSV / DSP, certificată pe sistemele de management ale calităţii 9001

Laborator cercetare

Laborator cercetare

Beneficiem de un laborator dotat cu echipamente de ultimă generaţie specifice activităţii noastre. Fiecare produs este atent urmărit înainte de a ajunge la consum.

Comunicări științifice

Comunicări științifice

Inovația se află în centrul activității departamentului de Cercetare și Dezvoltare Dulcofruct.

Articole

Articole

Avem bucuria de a vă împărtăși din experiența noastră în materie de nutriție a albinelor

Acreditări & Standarde de Calitate

Laborator cercetare

Obiectivul echipei Dulcofruct este diferenţierea faţă de concurenţi prin optimizarea continuă a produselor şi a serviciilor noastre, pentru garantarea succesului pe termen lung într-un mediu de piaţă competitiv. Strânsa colaborare cu apicultorii asigură dezvoltarea şi îmbunătăţirea permanentă a reţetelor şi a produselor speciale.

Înainte de a fi lansate pe piaţă, produsele DULCOFRUCT sunt testate în stupina proprie, precum şi în ale partenerilor noştri. Beneficiem de un laborator dotat cu echipamente de ultimă generaţie specifice activităţii noastre. Fiecare produs este atent urmărit înainte de a ajunge să fie consumat,tocmai pentru a fi respectate cele mai înalte standarde de calitate, siguranţă şi securitate veterinară.

Produsele DULCOFRUCT respectă normele HACCP, fabrica noastră este autorizată DSV / DSP, certificată pe sistemele de management ale calităţii 9001.

 

Inovația se află în centrul activității departamentului de Cercetare și Dezvoltare Dulcofruct.

Credem că albinele merită o atenție deosebită pentru rolul important pe care îl au în ecosistem.

Noi, Echipa de Cercetare și Dezvoltare avem pasiune și iubire pentru albine, de aceea tot ce întreprindem în a crea noi produse facem din inimă.

Suntem un departament tânăr ce îmbinăm tehnologia cu soluțiile de hrănire ale albinelor adaptate la factorii climatici existenți, ce aduc valoare adăugată coloniilor în a desfășura activități performante.

Avem totodată puterea și cunoștințele necesare prin departamentul de Cercetare și Dezvoltare de a salva albinele de la pericolele existente în ultimii ani.

Avem bucuria de a împărți din experiența noastră în materie de nutriție a albinelor cu partenerii noștri din țară sau din străinătate organizând la cerere conferințe online, asigurând suport tehnic de utilizare a produselor Dulcofruct, echipa de Cercetare și Dezvoltare răspunde astfel cerințelor partenerilor spre o creștere sustenabilă a colaborării, dar mai ales pentru dezvoltarea apiculturii în general.

Suntem deschiși la noi oportunități de a crea produse și așteptăm sugestiile voastre pe office@cirast.com.

 

Compania Dulcofruct are diverse parteneriate cu:

  • ”Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara”: Dr. Narcisa Mederle: „Măsuri pentru prevenirea și combaterea bolilor parazitare la albine”;
  • ”Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Chimie și Petrochimie ICECHIM București”;
  • manager în cercetare și dezvoltare: Dr. Prof. Cristian Daniel Popovici;
  • specialist în bacteriologie: Larisa Hărdălău;
  • specialist în parazitologia albinei: Dr. M.V. Adrian Balint;
  • inginer pentru siguranța alimentelor: Bogdan Iordăchescu;
  • diverși apicultori renumiți din țară și din străinătate.

Produsele Dulcofruct în comunicări științifice

Proiectul FITONOS – Obţinerea unui fitopreparat antinosema pentru reducerea incidenţei mortalităţii coloniilor de albine

· Număr înregistrare proiect: PN-III-P2-2.1-CI-2018-0864

· Număr contract de finanţare: 149CI/2018

· Contractor Beneficiar: CIRAST SRL

· Contractor Furnizor de Servicii: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie – ICECHIM

· Finanţat de către: Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI)

Citește mai mult

Articole

Gestionarea populației de albine

– partea I –

Informații de bază:

În activitatea apicolă, pentru rezultate finale de producție, indiferent care ar fi natura acesteia (miere, polen, lăptișor de matcă, etc.), avem tot timpul de gestionat concomitent 3 valori la fel de importante:

populația de albine (caracterizată prin mărime, număr/cantitate, vârstă),

reginele (caracterizate prin însușiri ereditare transmisibile la fiice, dinamică a prolificității – caracter de asemenea moștenit pe cale genetică -, valoare fenotipică, condiție bună sau slabă de producție în funcție de vârstă, hrănire, starea de sănătate, etc.)

baza meliferă.

Citește mai mult

Gestionarea populației de albine

– partea a II-a –

Formarea de roiuri artificiale pentru iernare și producție în sezonul următor:

Indiferent de metoda prin care se formează, se hrănesc la discreție cu hrană proteică și energetică după principiile descrise în articolul precedent pentru familiile de producție a populației adulte.

Din experiență proprie putem constata că în perioada iulie-septembrie, culesul prea abundent de nectar poate afecta negativ ponta reginelor prin blocajul cuibului. De asemenea se poate constata că roiurile formate în cursul lunii iulie intră de obicei în iarnă cu populație mai mare decât cele formate mai timpuriu, care majoritatea regresează chiar dacă adună prin forțe proprii mai multe rezerve de miere din natură.

Citește mai mult

NOU!!! Ghidul Nutrițional Dulcofruct – conceput special pentru a vă oferi informații despre integrarea produselor Dulcofruct în creșterea eficientă a albinelor.